Confidenţialitate

Atacatorul din Londra fusese eliberat recent din închisoare

Individul care a înjunghiat 3 persoane în sudul Londrei, duminică, fusese eliberat în luna ianuarie din închisoare, unde a ispășit jumătate dintr-o sentință de 3 ani, relatează BBC.

Bărbatul, identificat ca Sudesh Amman, se afla sub supravegherea autorităților britanice, fiind suspectat de legături cu grupări islamiste.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că guvernul său va anunţa planuri de “schimbări fundamentale ale sistemului judiciar în ce priveşte abordarea celor condamnaţi pentru infracţiuni legate de terorism”.

3 persoane au fost rănite, duminică, în Streatham, zonă din sudul capitalei Regatului. Una dintre victime este în stare critică.

Potrivit martorilor, două dintre persoane au fost atacate într-un magazin, iar cea de-a treia în plină stradă.

Agresorul a fost lichidat de polițiști.

Zona a fost securizată.

Din primele date, atacul de la Londra a avut motivație teroristă.

Un martor a declarat pentru Press Association că agresorul avea asupra sa o macetă şi “nişte cutii din tablă de culoare argintie pe piept”.

“Apreciem că sunt doi răniţi. Aşteptăm veşti în legătură cu starea lor de sănătate”, a scris Poliţia Metropolitană pe Twitter.

„Mulţumesc tuturor serviciilor de urgenţă pentru că au răspuns în cazul incidentului din Streatham, pe care poliţia l-a declarat ca terorist. Gândurile mele sunt alături de cei răniţi şi cei afectaţi”, a scris premierul Boris Johnson pe Twitter.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, este în permanentă legătură cu Poliţia şi a salutat, la rândul său, intervenţia serviciilor de urgenţă.

„Teroriştii caută să ne separe şi să ne distrugă stilul de viaţă. Aici, în Londra, nu îi vom lăsa niciodată să reuşească”, a scris edilul.

În noiembrie 2019, polițiștii londonezi au împuşcat mortal un bărbat care purta o vestă explozivă falsă asupra sa şi care înjunghiase mortal două persoane şi rănise alte trei înainte de a fi pus la pământ de trecători. Atacul a fost calificat de autorităţi drept unul terorist.