Confidenţialitate

Atac rusesc asupra unei baze militare ucrainene din Liov. Cel mai recent bilanț: 35 de morți și 134 de răniți

Sirenele au sunat în această dimineață în mai multe orașe din vestul Ucrainei, dar și în restul țării. Autoritățile ucrainene spun că 30 de rachete au fost lansate asupra unei baze militare, aflată la aproximativ 25 de kilometri de granița cu Polonia.

Guvernantorul din Liov, citat de Reuters, afirmă că bilanțul a ajuns la 35 de morți și 134 de răniți care au fost transportați la spitalele din apropiere. Datele nu pot fi verificate din surse independente.

Baza militară atacată se întinde pe aproape 350 de kilometri pătrați. Ea a fost folosită ca bază de antrenament pentru forțele ucrainene și pentru exerciții militare comune între forțele ucrainene și cele ale Alianței Nord-Atlantice.

De asemenea, zonele populate au fost ținta atacurilor rusești. Orașul Cernigău din nordul țării a fost atacat pentru a treia noapte la rând.

Potrivit datelor de la compania de transport feroviar din Ucraina, un tren care urma să evacueze civili din Donețk și Lugansk ar fi fost atacat. Se aflau printre pasageri și 100 de copii.

În orașul Melitopol, a fost instalat un administrator pro-rus, după ce primarul ales a fost răpit vineri de trupele ruse. Situația ar putea să se repete în orașul Dniprorudne, unde, potrivit ministrului de externe ucrainean, primarul a fost ridicat de forțele ruse.

Spre Mariupol, unde oamenii nu mai au apă, mâncare sau medicamente, se îndreaptă un convoi cu ajutoare. Vice premierul Irina Verșciuk spune că ajutoarele au pornit de ieri și au reușit să înainteze spre orașul unde criza umanitară este extrem de gravă.

Sursă Foto: Pexels