Confidenţialitate

Atac cu arc și săgeți în Norvegia, soldat cu cinci morți și doi răniți. A fost catalogat drept cel mai grav de la cel din 2011

În Norvegia, cinci persoane au murit, iar două au fost rănite într-un atac cu arc și săgeți. Poliția a arestat un cetățean danez de 37 de ani. Acesta este cel mai grav atac de la cel din 2011, când extremistul de dreapta Anders Breivik a ucis 77 de persoane, cele mai multe dintre acestea adolescenți care participau la o tabără de vară.

Atacul a avut loc aseară în orașul Kongsberg din sud-estul Norvegiei. Printre cei răniți este și un polițist care se afla, în timpul liber, într-un supermarket.

Forțele de ordine au reținut un suspect, despre care cred că a acționat singur. Nu au transmis și ce l-ar fi împins să tragă asupra oamenilor în mai multe locuri din oraș. Dar nu exclud o pistă teroristă.

Au spus că bărbatul are cetățenie daneză, după ce pe rețelele sociale s-au răspândit informații false privind oameni care nu au legătură cu atacul. Premierul Erna Solberg a descris cele întâmplate drept acțiuni îngrozitoare.

Orașul Kongsberg are aproximativ 25 de mii de locuitori și e situat la 80 de kilometri de Oslo.

Sursa Foto: Stock Vault