Confidenţialitate

Atac cu acid sulfuric la metroul din Tokyo: Două persoane au fost rănite

Două persoane au suferit arsuri în urma unui atac cu acid sulfuric marţi seara într-o staţie de metrou la Tokyo, iar agresorul lor este căutat în continuare, au anunţat miercuri poliţia şi media japoneze.

În timp ce urca pe o scară rulantă în staţie, un tânăr de 22 de ani a fost ars la faţă de un lichid aruncat de un individ care a luat-o apoi la fugă, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Lichidul era acid sulfuric, conform canalului televiziunii publice nipone NHK.

O femeie de 34 de ani, care a alunecat, fost uşor arsă la picioare din cauza aceluiaşi lichid.

Această agresiune în staţia de metrou Shirokane-Takanawa, în plin centrul capitalei nipone, survine în condiţiile în care la Tokyo au început marţi Jocurile paralimpice, cu adoptarea de măsuri de înaltă securitate.

Jocurile sunt programate să dureze până în 5 septembrie şi se desfăşoară cu uşile închise din cauza pandemiei de COVID-19.

La începutul lunii august, în timp ce se desfăşurau Jocurile Olimpice, un atac cu cuţitul a avut loc într-un tren dintr-o suburbie a capitalei nipone, soldat cu zece răniţi. Autorul faptelor, un japonez de 30 de ani, a fost reţinut rapid.

Actele de violenţă de acest tip sunt totuşi rare în Japonia, unde legislaţia asupra armelor de foc este extrem de strictă.