Atac armat într-o zonă turistică din Tunisia

În Tunisia s-au auzit focuri de arma pe o plajă din fața unui hotel aflat în zona turistică Soussa, din nord-estul țării.

Cel puțin 27 de persoane ar fi murit.

Potrivit Ministerului de Interne, două hoteluri frecventate de cetățeni britanici au fost vizate de atacatori.

Purtătorul de cuvînt al instituției a spus că cele mai multe dintre persoanele ucise se aflau în vacanță în Soussa, dar nu a dezvăluit naționalitățile lor. Un post local de radio transmite că ar fi vorba în principal de turiști germani și britanici.

Un turistul din Regatul Unit a declarat pentru Sky News că a auzit o “explozie puternică” şi că turiştii au început să alerge spre hotel.

“Am auzit oameni spunând că sunt arme pe plajă. Au fost trase focuri de armă pe plajă”, a afirmat acesta.

Cel puţin un atacator a fost ucis, au declarat surse citate de agenția de știri Reuters.

Oficialitățile din statul african erau în alertă încă din martie, cînd o grupare islamistă radicală a ucis 22 de persoane (majoritatea turiști) într-un atac asupra unui muzeu din capitala Tunis.

Ministrul de Interne al Tunisiei a declarat la BBC că un “atac terorist” e în desfășurare și că mai multe persoane au fost ucise.

Gruparea radicală Statul Islamic ceruse simpatizanților și membrilor săi să lanseze noi atacuri asupra celor pe care îi consideră “inamici” pe parcursul lunii de Ramadan, dar cel puțin deocamdată nimeni nu a revendicat atacul din Soussa.

Tunisia nu dispune de foarte multe resurse naturale, iar industria turismului este o sursă majoră de venituri pentru bugetul statului – contribuția sa la Produsul Intern Brut trece de 15 procente.

Anul trecut, mai bine de șase milioane de oameni au vizitat această țară. În turism sunt angajați 473,000 de oameni, adică aproape 14% din populația aptă de muncă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS