Confidenţialitate

AstraZeneca a început producția a 30 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19

Compania farmaceutică AstraZeneca a început producția a 30 de milioane de doze de vaccin anti-Covid, la comanda guvernului de la Londra.

Serul împotriva coronavirus, dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford, este încă în faza de testare în Regatul Unit, Brazilia și Africa de Sud. 

Profesorul Andrew Pollard, care conduce grupul de specialiști ai Universității Oxford, a declarat că datele strânse până acum în urmă testelor clinice ar putea fi suficiente pentru a cere omologarea oficială.

Ministrul britanic al Sănătății Matt Hancock este cel care a declarat că producția potențialului vaccin a început deja, cu mult înainte de orice aprobare.

Am contractat deja 30 de milioane de doze de la AstraZeneca, de fapt ei au început deja fabricarea acestora, înainte de omologare, astfel încât, dacă avizul vine pe parcurs să fim deja gata să îi dăm drumul.

În cel mai bun scenariu, acest lucru s-ar putea întâmpla în acest an, însă eu cred mai curând că se va întâmpla în primele luni ale anului viitor. În același timp, guvernul a contractat și alte potențiale vaccinuri de la alți producători internaționali”.

În Marea Britanie, numărul persoanelor contaminate cu noul coronavirus a crescut puternic în ultimele zile.

Duminică s-au înregistrat aproape 3.000 de cazuri. Pentru a stopa această tendință, Londra a impus intrarea în carantină pentru 14 zile a celor care se întorc din țări cu multe îmbolnăviri de Covid-19.