Astazi se judeca la Curtea de Apel Galati recursul DNA in dosarul de coruptie al presedintelui suspendat al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu (AUDIO)

Procurorii cer ca Bunea să fie plasat în arestul Poliției și nu la domiciliu, la fel și Florin Mija, vicepreședintele suspendat al Consiliului Județean Brăila. DNA Galați cere și arestarea lui Nicolae Moisiu, șeful achizițiilor publice, lăsat în libertate sub control judiciar.

Ședința de judecată este în plină desfășurare la această oră.

Președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost reținut de DNA Galați, săptămâna trecută sub acuzațiile de abuz în serviciu și conflict de interese.

Președintele CJ Brăila este acuzat de procurorii anticorupție că a atribuit preferențial lucrările de reparație a spitalelor brăilene exact firmei pe care o controlează, iar pe cele de reabilitare a unor drumuri județene unei firme din Galați cu al cărui patron este în relații de prietenie.

Anchetatorii au calculat un prejudiciu de aproape un milion de dolari în acest dosar. Gheorghe Bunea Stancu a fost plasat în arest la domiciliu pe 8 august, printr-o decizie a Tribunalului Galați.

Aceeași decizie a fost luată de magistrați și în cazul vicepreședintelui CJ Brăila, Florin Mija, acuzat și el de abuz în serviciu. Șeful achizițiilor publice, Nicolae Moisiu, reținut și el inițial pentru abuz în serviciu contra intereselor publice a fost lăsat în libertate sub control judiciar.

Toate deciziile Tribunalului Galați au fost atacate cu recurs de procurorii DNA, care cer plasarea în arestul Poliției a tuturor inculpaților.

Președintele și vicepreședintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu și Florin Mija, au fost suspendați din funcție, prin ordin al prefectului județului Brăila.