Astazi are loc primul termen in dosarul de coruptie in care primarul Romeo Stavarache este acuzat de tentativa de abuz in functie (AUDIO)

Alături de edilul din Bacău mai sunt judecaţi alţi doi directori din cadrul primăriei Bacău.

Cei trei sunt acuzaţi de procurorii DNA că au încălcat legea astfel încât un apartament din fondul locativ al oraşului a fost atribuit ilegal unuia din angajaţii primăriei.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2006-2009, Romeo Stavarache în calitate de primar al municipiului Bacău, şi alţi doi directori din instituţie au încălcat legea şi au repartizat o locuinţă din fondul locativ de stat unuia din cei trei inculpaţi în vederea închirierii şi, ulterior, a achiziţionării acesteia. Procurorii anticorupţie mai susţin că în urma verificărilor s-a constatat că angajatul Primăriei Bacău care a primit apartamentul de la stat nu a depus adeverinţă de venit şi acte doveditoare, deşi nivelul venitului era condiţia esenţială pentru accesul la locuinţă socială.

Astfel cu toate ca nu îndeplinea condiţiile angajatul primăriei a primit apartamentul. Romeo Stavarache se află în arest la domiciliu, după ce a încălcat controlul judiciar în alt dosar de corupţie, în care este acuzat că a luat mită peste două milioane de lei.