”Aspirina polițistului”, noua metodă de a cere șpagă șoferilor

Un polițist din Ploiești pare să fi găsit o nouă metodă de a lua șpagă de la șoferii pe care îi oprea în trafic. Agentul plasa pungi cu aspirină pisată în mașinile șoferilor opriți în trafic și apoi le cerea bani pentru a nu le deschide dosar penal pentru trafic de droguri.

Polițistul a fost trimis în judecată de procurori, în stare de libertate, fiind acuzat de luare de mită.

Procurorii au cerut de două ori instanței arestarea preventivă a polițistului, dar judecătorii au considerat că acesta nu reprezintă un pericol public și l-au plasat în control judiciar.

 

Nu mai puțin de 18 fapte de luare de mită au reușit să probeze procurorii prahoveni pe numele polițistului Ionuț Bucur, agent la secția 4 din Ploiești.

Practic, mare parte dintre dosarele mai complicate care îi ajungeau pe mână, erau soluționate în favoarea celui care plătea mai bine. Cel puțin asta reiese din rechizitoriul întocmit de procurori în cazul polițistului Balon, așa cum este cunoscut el în Ploiești.

Agentul de poliție nu se dădea la o parte de la nimic, atunci când era rost de câștigat bani în mod ilegal. A ajuns să ceară aproape 1.000 de euro de la un minor prins conducând o mașină pe străzile din Ploiești.

Ca să-l sperie și mai rău și să-l determine să plătească, polițistul a plasat în mașina băiatului, cu ajutorul unui complice, o pungă în care se afla aspirină pisată.  L-a amenințat apoi că-i face dosar penal pentru trafic de droguri dacă nu dă banii ceruți.

Într-un alt caz, același Ionuț Bucur a cerut 3.000 de euro de la un suspect cercetat într-un dosar de viol pentru a-l scăpa de anchetă. La polițist, susțin procurorii nu au ajuns decât 500 de euro, restul banilor fiind furați de intermediari, interlopi din Ploiești.

La fel a procedat și cu un om de afaceri din Bănești, administrator al unei societăți de construcții. Acestuia, Bucur i-a cerut să-i facă mai multe lucrări la casă, dar i-a cerut și bani, peste 11.000 de lei, pentru a-l scăpa de un dosar penal aflat în lucru la secția unde era angajat polițistul.

Agentul de poliție a fost trimis în jduecată pentru luare de mită și abuz în serviciu. În același dosar au mai fost deferite justiției alte șapte persoane, acuzate de dare de mită.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS