Asociație: Numărul pacienților cu hepatită intrați pe tratament a scăzut considerabil | AUDIO

Numărul pacienților cu hepatită intrați pe tratament a scăzut considerabil, averitează Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România.

Oamenii se tem să mai maergă în spitale, de frică să se infecteze cu coronavirus. Situația este critică spune Marinela Debu, președinta Asociației.

Pacienții spun că le este teamă să meargă la spital pentru a nu se infecta cu coronavirus. Sunt și pacienții care ne spun că se simt abandonați pentru că efectiv n-au acces la spitale. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Asociația încurajează pacienții să-și contactez medicul și să stabilească cea mai bună soluție pentru a avea acces la tratament în condiții de siguranță, mai ales în cazul investigațiilor ce trebuie realizate în spital.

Facem apel la Ministerul Sănătății, la Casa de Sănătate să permită să fie testați. Nu putem ști dacă nu cumva scăpăm un pacient cu hepatită printre cei cu coronavirus. Facem o propunere către Minister să existe o pagină dedicată pe care să fie puse spitalele care pot primi pacienți non-covid sau care s-au închis din cauza pandemiei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS