Asociaţia „Vocea Copiilor Abandonaţi” strânge fonduri pentru achiziţionarea unei locuinţe destinate copiilor străzii

Asociația „Vocea Copiilor Abandonați” demarează, în perioada 01.10.2018 – 31.12.2018, o campanie prin SMS pentru strângerea fondurilor necesare achiziționării unei locuințe sociale, pentru patru tineri ai străzii.

Costul unui SMS este de 2 euro. Cei care vor să ajute la strângerea sumei necesare, sunt rugați să trimită SMS la 8839 cu textul LOCUINȚĂ.

Scopul proiectului este de a cumpăra un apartament cu două camere în care să poată locui, pe o perioadă determinată, patru tineri ai străzii. În felul acesta, dorim să le oferim șansa de a-și căuta un loc de muncă, iar banii câștigați să le permită, ulterior, să-și achiziționeze propria locuință sau plata chiriei pentru un apartament. Astfel, de această locuință socială vor beneficia, pe rând, mai mulți tineri.

Din păcate, în România, mulți tineri ai străzii nu au parte de niciun sprijin din partea statului sau a societății. Astfel, mulți dintre ei sfârșesc degerați pe străzi sau decedează din cauza bolilor, a conflictelor în care sunt implicați, cu sau fără voia lor, ori din alte cauze accidentale.

Precizăm că tinerii străzii provin, în majoritate, din instituțiile de protecție a copiilor care, la atingerea vârstei majoratului, i-au scos din sistem direct în stradă, fără a le oferi niciun punct de sprijin.

Până în prezent, s-au strâns aproximativ 6000 de euro, sumă încă insuficientă pentru achiziționarea apartamentului care să deservească scopului nostru. De aceea, apelăm la ajutorul tuturor celor care doresc să doneze și care cred în a dărui o șansă tinerilor abandonați pe străzi.

Mai multe detalii sunt de găsit pe site-ul voceacopiilor.ro. 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS