Confidenţialitate

Asociaţia The Social Incubator reunește campioni olimpici şi mari jucători de tenis pentru o cauză nobilă

Pe 21 și 22 septembrie va avea loc Tenis pentru Fapte Bune – eveniment sportiv cu impact social, inițiat de Asociaţia The Social Incubator, la care și-au confirmat participarea Ana Bogdan, Ana Maria Brânză, Alexandra Cadanţu, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Monica Roşu şi oameni de seamă din comunitatea de business și media Dana Nălbaru, Dragoş Bucur, Randi și Roxana Ciuhulescu.

Ȋn deschidere, Cornel Ilie de la Vunk va susţine un meci demonstrativ.

Peste 3.500 de tineri părăsesc anual sistemul de protecție, nepregătiți pentru o viață independentă, sunt marginalizați de către societate și expuși unei game extinse de riscuri. Ca efect al lipsei de integrare, mulți dintre ei rămân pe străzi şi chiar devin victime ale traficului de persoane sau de droguri. Doar 1 din 40 de tineri care părăsesc sistemul de protecție se angajează legal. România ocupă astfel locul fruntaş în Uniunea Europeană în ceea ce privește victimele traficului de persoane.

Ȋn efortul de a schimba aceste statistici, toate fondurile strânse ȋn urma turneului vor fi direcţionate către programele asociației de sprijinire a tinerilor defavorizați: mentorat, tutorat, consiliere vocațională și psihologică, vizite exploratorii, ateliere tematice, stagii de practică și educație non-formală în vederea angajării și integrării lor în societate.

Meciurile, se vor disputa sâmbătă, iar finala şi festivitatea de premiere vor avea loc ȋn ultima zi a turneului, pe 22 septembrie.
Proiectul este inițiat și coordonat de Cristina-Simona Nedelcu, multiplă campioană mondială și europeană la gimnastică, expertă în management sportiv şi susținătoarea cauzei tinerilor defavorizați din programele Asociaţiei The Social Incubator.

“Parcursul meu ca sportiv de performanță m-a învățat că sportul conectează și sensibilizează comunitățile și prin acest turneu de tenis mi-am dorit să readucem în atenția publicului vulnerabilitățile și riscurile cu care tinerii defavorizați se confruntă și să convingem cât mai multe persoane să se implice în cauza noastră. The Social Incubator reprezintă o șansă reală pentru aceștia și le oferă acces la diverse oportunități care îi creionează și îi modelează astfel încât să devină ei înșiși motoare ale schimbării. Sunt convinsă ca Tenis Pentru Fapte Bune va fi un eveniment cu o energie incredibilă, care va avea un impact semnificativ atât în viețile participanților, cât și în viețile beneficiarilor cu care lucrăm.”, spune Cristina-Simona Nedelcu, coordonatoarea proiectului ”Tenis pentru Fapte Bune”.