Confidenţialitate

Asociația Partida Romilor a depus plângere penală împotriva suporterilor echipei de fotbal FCSB pentru afișarea mesajelor rasiste | AUDIO

Asociația Partida Romilor a depus plângere penală împotriva suporterilor echipei de fotbal FCSB, care au afișat mesaje rasiste și instigatoare la ură la meciul cu echipa Rapid din 5 noiembrie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În timpul partidei cu Rapid, fanii FCSB au afișat mesaje rasiste și instigatoare la ură, printre care „Neintegrați în societate, rămâneți o minoritate”.

În urma scandărilor, Conducerea Asociației Partida Romilor Pro-Europa a depus o plângere penală la Parchet împotriva suporterilor din Peluza Nord.

„Astfel de mesaje extrem de rasiste la adresa minorității rome din România trebuie să fie urgent sancționate de către autoritățile statului, deoarece reprezintă un pericol social grav. Impactul mesajelor instigatoare la ură rasială au atins cota maximă a extremismului. Cerem autorităților să-i identifice urgent pe cei vinovați și să-i tragă la raspundere”, a declarat Ionuț Păun, președintele Organizației de Tineret a APRPE.

Plângeri au fost depuse și la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, la Federația Română de Fotbal și la Liga Profesionistă de Fotbal.

Chiar în ziua incidentului, Asociația Partida Romilor a organizat Congresul reprezentanților comunităților de romi din România, cea mai mare adunare a romilor, la care au participat peste 4.200 de persoane.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Alina Gorghiu: Legea care prevede că actul sexual comis de un major cu un minor sub 16 ani este considerat viol ar putea fi modificată | AUDIO