Confidenţialitate

Asociația Dăruiește Viață invită jurnaliștii la o conferință în care anunță, ironic, că va prezenta ”oamenii din umbră”

Ca reacție la ultimele declarații făcute de Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, în direct la Digi 24, ” Asociația Dăruiește Viață invită jurnaliștii la o conferință extraordinară de presă, menită să dea publicității cine se află în spatele ei”. Evenimentul va avea loc joi,  începând cu ora 12.00.

În urmă cu o zi, Gabriela Firea a spus în direct la Digi24 că nu regretă  distribuirea pe Facebook a postării creatoarei de modă Dana Budeanu, potrivit căreia ”astia căcare face ei un spital vrea să doneze Pintea un aparat dă radioterapie”. Mai mult, Gabriela Firea a acuzat că în spatele inițiativei sunt alte interese și că implicarea ei sau a Primăriei Capitalei nu sunt recunoscute.

Gabriela Firea a ținut să sublinieze că terenul pe care este construit spitalul este în proprietatea municipalității.

”Doamna Firea a recunoscut acea mizerie de postare în care își bate joc de noi, de proiectul și sustinătorii noștri. Doamna Firea ne-a făcut “ciuma roz sau albă'”. Doamna Firea încearcă o mârșavă manipulare, susținând că eu și Carmen Uscatu suntem doar niște marionete ale lui Vlad Voiculescu. Doamna Firea a lansat un atac mizerabil la munca și reputația noastră. Va trebui să dovedească spusele, căci 10 ani de muncă și luptă pentru șansele la viață ale copiilor bolnavi de cancer nu merită a fi terfeliți în acest fel.”, au reacționat, la scurt timp după declarații, Oana Gherorghiu și Carmen Uscatu.

Oana Gherorghiu și Carmen Uscatu, în Piața Victoriei

În urmă cu fix o săptămână, Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, fondatoarele asociaţiei Dăruieşte Viaţă, au fost invitate la emisiunea Piața Victoriei pentru o discuție cu Alice Iacobescu:

Povestea Asociația Dăruiește Viață, pe scurt

”Suntem Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu si in 2012 am fondat Asociatia DARUIESTE VIATA, cu scopul de a ne continua, intr-un mod profesional, misiunea inceputa in regim de voluntariat, dedicandu-ne cu precadere identificarii de solutii care sa creasca sansele la VIATA ale bolnavilor de cancer din Romania. Inca din 2009, alaturi de noi este Paula Herlo, oferindu-ne sprijin constant in demersurile si campaniile noastre. In prezent, ea este Presedintele Onorific al asociatiei.

In 2013, alaturi de Ogilvy Romania, am creat Bursa de Fericire – prima platforma online de strangere de fonduri care transparentizeaza investitiile companiilor sau persoanelor fizice, in proiectele pentru dotarea si modernizarea centrelor oncologice din Romania. Pana in prezent (ianuarie 2018), am strans un total de 5.200.715 de actiuni (insemnand peste 10 milioane de euro), care vor da speranta la viata copiilor bolnavi de cancer”, este prezentată organizația pe siteul www.daruiesteviata.ro.