Confidenţialitate

Asociația Colectiv: Istoria se repetă

Asociația Colectiv GTG a postat un mesaj pe Facebook, dupa incendiul din clubul Bamboo.

“La 64 de săptămâni de la incendiul din Colectiv, istoria se repetă și un nou club din București este mistuit de flăcări. Din fericire, nu sunt răniți grav, însă se putea întampla o nouă tragedie. Cum de mai e posibil așa ceva după toate cele întâmplate?”, este mesajul postat sâmbătă dimineață de Asociația Colectiv GTG.

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineață, la clubul Bamboo din capitală. Clubul a ars în totalitate.

38 de persoane au fost transportate la spital, în urma incendiului. Potrivit lui Raed Arafat, șeful departamentului pentru situații de urgență, 21 de victime au fost transportate la spital cu ambulanţele, iar 17 au ajuns ulterior, cu maşini particulare.
O femeie care se afla dimineață în stare mai gravă și care a fost intubată la spitalul Floreasca, este mult mai bine acum, mai spune Raed Arafat.

Înființată în luna martie 2016, Asociația Colectiv GTG 3010 este o organizație neguvernamentală care își propune monitorizarea anchetelor în desfășurare în cazul incendiului de la clubul Colectiv, precum și inițierea unor noi anchete în instituțiile statului, care să identifice persoanele responsabile care nu și-au exercitat atribuțiile în aplicarea legislației, fapt ce a condus la această tragedie.