Confidenţialitate

Asociația Colectiv: ”Avem malpraxis zi de zi în România. Nu s-a schimbat nimic după Colectiv”

Preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, cere ministrului sănătății, Florian Bodog, să spună public în ce stadiu se află cele 4 secții de mari arși promise și unde este Raportul Colectiv.

În opinia sa, în sistemul medical nu s-a schimbat nimic după tragedia din Colectiv în care au murit 64 de tineri, unii din cauza infecțiilor intraspitalicești.

Eugen Iancu a scris pe pagina sa de Facebook:

”Vorbim, zilnic, de mafia din sănătate, de manageri corupţi, de medici şpăgari şi afacerişti, de aparatură inutilă cumpărată cu milioane de euro, de miliarde cheltuite aiurea, fără să avem un spital nou. Unde sunt anchetele? Ce face Ministrul Sănătăţii? Ce face Primul Ministru? Ce face partidul care promitea zeci de spitale regionale, naţionale, intergalactice? A trecut un an şi nu avem niciun proiect. Toată mizeria, toţi hoţii, aşa-zişii zei ai medicinei, sunt protejaţi, sunt acoperiţi de miniştri, de primari, de anchetatori”.

Acesta vorbeşte despre faptul că, la 26 de luni de la producerea tragediei, nu există vinovaţi, nu s-au luat măsuri și că, practic, avem malpraxis zi de zi în spitalele din România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Asociației Colectiv, Eugen Iancu, tatăl unui tânăr care a murit în urma incendiului din 30 octombrie 2015, spune că procesul Colectiv nu a început încă și nici procurorii nu se grăbesc să cerceteze împrejurările în care s-a petrecut tragedia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.