Confidenţialitate

Asociația Blondie: România va avea ambulanță aeriană și vom putea transporta pe oricine | AUDIO

Invitata Melaniei Medeleanu la emisiunea Zi de bine, de la Europa FM a fost Adelina Toncean, fondatoarea Asociației Blondie, care luptă pentru copiii care au nevoie de operații sau tratament în străinătate.

Adelina Toncean se ocupă de transportul cu avionul al copiilor care trebuie să ajungă de urgență în străinătate, pentru îngrijiri medicale de care nu pot beneficia în țară.

Găsește soluții de la o zi la alta, de multe ori, și îi însotește pe cei mici până la destinație.

Adelina i-a povestit Melaniei Medeleanu, la Zi de bine, cât de dificilă este misiunea sa:

Organizarea unui astfel de zbor este complicată, pentru că sunt atâtea variabile și atâtea aeroporturi, noi de multe ori nu mergem cu o singură destinație,  facem întâi turul României, să luăm toți copiii care sunt de transportat, și apoi turul Europei, și îl lăsăm pe fiecare pe unde are nevoie. Este important să urmărești ca fiecare să ajungă la timp, să urmărești cine rămâne în avion, cine coboară.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Adelina a făcut până acum 70 de zboruri dus-întors pentru copiii bolnavi, nu toate situațiile au un final fericit:

S-a întâmplat și ca zborul să se anuleze pentru că copilul nu a trăit până în dimineața următoare, odată s-a anulat pentru că au murit amândoi copii care trebuiau să zboare, uneori  ajung mai puțini, uneori îi mai înlocuim.

Uneori se mai întâmplă să-i aducem acasă altfel decât ne-am dori, uneori i-am adus acasă să moară în țară și să se încheie acasă la ei, nu într-o țară străină, uneori i-am adus acasă într-un sicriu alb.

De fiecare dată știu că chiar dacă nu a fost cum ne-am dorit, deși în puține cazuri, totuși, nimeni nu a murit pentru că nu a contat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De ce este importantă o ambulanță aeriană

În momentul în care ai o ambulanță aeriană pregătită cu absolut tot ce trebuie, la orice oră, să aibă echipamentul și echipa medicală la bord, să știi că este gestul ăla firesc pe care îl faci atunci când cineva care nevoie să fie transportat la un spital, așa cum suni la 112 să te ducă la câteva străzi distanță, să poți să contactezi pe cineva să zici am nevoie de o ambulanță aeriană să mă ducă.”

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Asociația Blondie a strâns bani din donații pentru achiziționarea unui avion ambulanță. Adelina Toncean spune cu acesta costă un milion și jumătate de euro: “Anul acesta o să anunțăm că România are ambulanță aeriană și vom putea transporta pe oricine.”

 

Unde pot dona cei care doresc să ajute pentru a fi strânsă întreaga sumă de bani

Se pot face donații pe pagina de Facebook și pe Instagram, la Asociația Blondie, se găsesc toate metodele de a dona, am creat și un grup, Pușculița Blondie, în care dacă cineva poate nu are o sumă de bani, poate să liciteze un obiect, un serviciu, orice poate fi cuantificat în bani pe care să-i transformăm noi în zboruri este binevenit”, a precizat Adelina.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.