Confidenţialitate

Asistenta Mihaela Anghel, prima persoană vaccinată anti-Covid, descrie greutățile cu care s-a confruntat în perioada pandemiei | AUDIO

A început campania națională și europeană de vaccinarea împotriva noului coronavirus: la noi, cu o tranșă simbolică de 10.000 de vaccinuri care merg spre cadrele medicale din 10 spitale aflate în prima linie anti-Covid.

Prima persoană vaccinatăa din România a fost, în București, la Institutul „Matei Balș”, asistenta medicală Mihaela Anghel: cea care, împreună cu echipa, prelua în data de 27 februarie anul acesta primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Asistenta Mihaela Anghel a fost întrebată de jurnaliști despre greutățile cu care s-a confruntat de la debutul epidemiei.

”Suntem și noi afectați de pierderea pacienților, în toți acești ani de când lucrez aici nu s-a întâmplat să avem un număr atât de mare de decese. Cel mai greu a fost la început, când nu am putut sta aproape de familie, a trebuit să stăm izolați, și cel mai greu ne este să lucrăm în condițiile acestea, echipați așa, să nu ne recunoască pacienții.

Toți stăm, ore în șir, îmbrăcați în acel echipament, vara a fost groaznic, 5-6 ore fără apă, fără aer…

Rep: A fost un caz care să vă rămână în minte?

Da, a fost un caz, un băiat de 33 de ani, care a fost în terapie intensivă și a stat cam trei luni, trei luni și jumătate la noi în spital și nu s-a putut face nimic…”, a declarat asistenta Mihaela Anghel.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Asistenta a vorbit și despre primul caz de infectare cu Covid 19, care a ajuns pe 27 februarie 2020 la Institutul Matei Balș.

”Eu am primit pacientul în acea dimineață. Nici nu știam cu ce ne confruntăm. Ne așteptam la ce e mai rău, dar, ușor, ușor, ne-am obișnuit și încercăm să trecem peste. Am fost foarte privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din această țară. Cred că a fost cea mai mare emoție”, a recunoscut Mihaela Anghel.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.