Confidenţialitate

Galați: Asistentă medicală, acuzată de furt după ce ar fi sustras bani, carduri bancare și vouchere de vacanță de la colegii de serviciu

O asistentă medicală de la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) din Galați este acuzată de furt și alte infracțiuni după ce, în perioada 2019 – 2023, femeia ar fi sustras de la colegi de muncă, dar și de la pacienți, diferite sume de bani, carduri bancare și tichete tip voucher de vacanță. Femeia vindea apoi tichetele de vacanță. Aceasta va fi miercuri prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

La data de 27 februarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Combaterea Infracționalității Informatice au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la adresa un femei, de 49 de ani, din municipiul Galați, asistentă medicală la o unitate spitalicească din aceeași localitate”, informează IPJ Galați.

Potrivit polițiștilor, la adresa de domiciliu a femeii au fost descoperite și ridicate probe care au legătură directă cu cauzele penale în care sunt efectuate cercetări pentru infracțiunile menționate.

Din probatoriul administrat a reieșit că, în perioada 2019 – 2023, la intervale diferite de timp, femeia ar fi sustras de la colegi de muncă, dar și de la pacienți, în timpul programului de lucru, diferite sume de bani, carduri bancare și tichete tip voucher de vacanță”, a precizat IPJ Galați.

Angajata Spitalului TBC va fi prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați

Ulterior, acesta ar fi vândut voucherele și, folosindu-se de datele de identitate ale persoanelor, ar fi efectuat mai multe tranzacții frauduloase online, dar și la comercianți fizici din municipiul Galați. Prejudiciul a fost estimat la 2.500 de lei, mai spune IPJ.

Asistenta medicală a fost reținută pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de miercuri, 28 februarie, să fie prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Galați, sub coordonarea unui procuror din cadrul unității de parchet menționate, în vederea probării întregii activități infracționale a persoanei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Primarul sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, acuzat de conflict de interese. El și-ar fi numit ginerele în comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale | AUDIO