Confidenţialitate

ASF promite un proiect de lege ce va permite sancționarea firmelor de asigurări care vând polițe RCA extrem de scumpe

Discuții aprinse în comisia de transporturi a Camerei Deputaților privind creșterea exagerată a tarifelor la polițele RCA.

Chemați la discuții, reprezentanții Autorității pentru Supraveghere Financiară au promis că vor pregăti un proiect de lege ce va permite sancționarea firmelor de asigurări care practică tarife extrem de mari.

Puteați să veniți cu această lege încă de anul trecut“, le-au transmis parlamentarii – care au amenințat că vor cere demisia ASF dacă lucrurile nu se schimbă.

 

La discuțiile de la comisia pentru transporturi și infrastructură au participat reprezentanții ASF dar și transportatorii.

Autoritatea a promis că va trimite Parlamentului un proiect de lege care prevede sancționarea firmelor de asigurări care practică tarife mai mari la polițele RCA.

În replică, parlamentarii au amenințat că vor cere în plen demiterea conducerii ASF dacă nu primesc textul inițiativei.

În lipsa unor soluții clare din partea Autorității, membrii comisiei au venit cu propriile propuneri.

Spre exemplu, vicepreședintele comisiei – Mircea Toader – vrea cA firmele de asigurări să nu mai poată crește tariful peste un anumit nivel.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Deputatul remarcă, pe de altă parte, că veniturile mari înregistrate de firmele de asigurări reprezintă un avantaj și pentru ASF.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Amintim, transportatorii au ieșit de mai multe ori în stradă nemulțumiți de creșterea nejustificată a polițelor RCA. Acum au atras atenția că plătesc prețuri diferite, în funcție de județul din care provin și că unele polițe s-au scumpit și cu …300 la sută.

Recent, ASF a aprobat o nouă modalitate de calcul a acestora: între altele, vehiculele care nu pot circula în străinătate din cauze tehnice nu vor mai încheia și polițe Carte Verde.

Iar în cazul șoferilor de rând, tarifele urmează să fie corelate cu daunalitatea – mai exact, cu numărul de incidente din trafic.