ASF controlează și BCR Pensii, după discuțiile privind posibila naționalizare a pensiilor private

După scandalul NN, Autoritatea pentru Supraveghere Financiară va trimite un control și la BCR Pensii – un alt administrator al pensiilor private obligatorii.

Decizia vine după ce șeful băncii – Radu Crăciun – a cerut Guvernului să spună clar dacă se naționalizează sau nu pensiile private obligatorii.

Totuși, în cadrul aceleiași declarații, directorul general al BCR Pensii menționa faptul că NU există semnale în acest sens.

Vicepreședintele ASF – Ion Giurescu – a spus că, totuși, va avea loc un control la BCR Pensii.

Este altceva acolo. Directorul general (Radu Crăciun) a vorbit în nume propriu şi nu în numele societăţii. Dar vom analiza să vedem ce este acolo şi dacă este cazul vom aplica sancţiuni”, a spus Ion Giurescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Declarația șefului BCR Pensii

Radu Crăciun, preşedinte şi director general al BCR Pensii preciza recent că nu i-au fost confirmate informaţiile privind o posibilă naţionalizare a fondurilor private de pensii.

O astfel de decizie ar putea afecta şapte milioane de persoane, suma strânsă fiind de şapte miliarde de euro.

Toate persoanele cu care am discutat, şi care ocupă funcţii importante, au negat că există vreo intenţie de naţionalizare a fondurilor private de pensii, ceea ce nu poate decât să mă bucure. De asemenea, mă bucură reacţia oamenilor, care sunt foarte atenţi la ceea ce se întâmplă cu banii lor, care se acumulează în aceste fonduri, semn că dacă cuiva îi va trece prin cap să naţionalizeze fondurile private de pensii, lumea o să reacţioneze, a declarat Radu Crăciun, preşedinte şi director general al BCR Pensii.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS