Confidenţialitate

Ascultătorii Europa FM, despre experiențele administrării testelor de salivă pentru copii. „Merg doar pe încredere”, spune un părinte | AUDIO

De luni, majoritatea elevilor și a cadrelor didactice se testează cu probe de saliva pentru  depistarea SARS-CoV-2, cumpărate de stat.

6,5 milioane de teste au fost împărțite, iar școlile au avut libertatea să decidă cum se aplică acest filtru pentru prevenirea apariției focarelor de Covid-19.

Cele mai multe teste se fac acasă, iar mai mulți ascultători au povestit în emisiunea Deșteptarea, experiența pe care au avut-o copiii lor dimineață.

„Am descoperit că setul unuia a fost incomplet, i-a lipsit punguța în care trebuie să depună saliva și din care trebuie să preia cu pipeta, am folosit o punguță sterilă pe care o aveam eu prin casă”, a povestit o ascultătoare Europa FM, în emisiunea Deșteptarea.

„Puștiul meu a făcut testul dimineață, a primit testul de la școală dar nu trebuie să ducem niciun rezultat, nimic, doar merg pe încredere”, a spus un alt părinte.

„E relativ ușor de făcut dar nu știu în ce măsură pot să am încredere în situația în care sunt în continuare părinți care-și trimit în continuare copilul cu Panadolul în geantă că e doar răcit”, a mai spus o mamă, în Deșteptarea.

„Rezultatul nu trebuie să-l trimitem prin poză, toate deșeurile plus rezultatul îl trimitem într-o punguță cu copilul la școală, unde va fi distrus”, a mărturisit un alt părinte.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Anca Grădinaru

Sursa foto: Unsplash

Citește și: Începe testarea săptămânală a elevilor și preșcolarilor. Părinții trebuie să trimită școlilor rezultatele pozitive ale analizelor de salivă | AUDIO