Confidenţialitate

Artiştii îi aduc omagiu muzicianului Tom Petty

Bob Dylan, Cyndi Lauper, Peter Frampton, Carole King şi Sheryl Crow se numără printre artiştii care au adus un omagiu compozitorului şi cântăreţului Tom Petty, care a murit, la vârsta de 66 de ani.

După mai multe informaţii confuze oferite de autorităţi, anunţul oficial al decesului muzicianului a venit de la managerul grupului Tom Petty & The Heartbreakers, Tony Dimitriades.

Artistul a suferit un atac de cord și a fost găsit, în stare de inconștientă, în locuința sa din Malibu.

Tony Dimitriades, managerul Tom Petty & The Heartbreakers, a scris pe pagina oficială de Facebook a formației că muzicianul a fost transportat la un spital din Los Angeles, însă medicii nu i-au mai putut salva viața.

 

Una dintre piesele lui cunoscute este Free Fallin

 

 


Compozitorul şi laureatul Nobel pentru Literatură Bob Dylan, vechi colaborator al lui Tom Petty, împreună cu care a format în 1988 supergrupul Traveling Wilburys, a declarat pentru revista Rolling Stone: „Este şocant, o veste copleşitoare. Am cugetat lumea lui Tom. A fost un mare artist, plin de lumină, un prieten şi nu îl voi uita niciodată”.

Sheryl Crow a publicat pe contul său: „Este de nesuportat. Mai întâi Vegas, iar acum un mare erou al muzicii a murit. Ne-ai adus atâta bucurie, Tom. Ne va fi dor de tine. Simt că astăzi muzica a murit cu adevărat”.

„Nu pot să cred că l-am pierdut pe Tom Petty în această deja oribilă zi. Toată dragostea mea, soţiei şi copiilor şi familiei Heartbreaker”, a scris Peter Frampton.

Cyndi Lauper a declarat: „A fost cu adevărat mare. Îi va fi simţită lipsa”.

Cântăreaţa americană Carole King a transmis un mesaj tuturor celor afectaţi de atacul din Las Vegas, dar şi familiei, fanilor şi prietenilor lui Tom Petty, între care se numără şi ea.

Scriitorul Stephen King a scris: „Tom Petty mort? Asta este foarte greşit. Ce zi oribilă a fost asta, în atât de multe feluri”.

Actorul Kiefer Sutherland a scris: „Astăzi, America a pierdut unul dintre giganţii muzicii ei. Mulţumesc, Tom Petty, pentru toată muzica. Pentru mine, vei trăi veşnic”.