Arnac-Pompadour – o destinatie linistita in inima Frantei

Este una dintre destinațiile preferate de amatorii de cai de rasă și jocuri hipice.

Când spui Franța, te gândești automat la Paris, însă Franța e la ea acasă nu în Capitală, ci în sate și orășele. Este și cazul regiunii Arnac-Pompadour din centrul Franței.

Numele vine de la celebra Madame de Pompadour. Marchiza, metresa regelui Ludovic al 15-lea, este cea care a adus aici primii cai de rasă și a pus bazele primei herghelii private. Astăzi, periodic, Pompadour este scena unor întreceri hipice și a unor demonstrații de dresaj.

În restul timpului, liniștea se așterne peste această regiune, astfel că turiștii se pot bucura deplin de frumusețea locului. Peisajul e dominat de un castel fortificat, construit în anul 1026. Este un adevărat muzeu, iar o plimbare pe terasele castelului oferă o priveliște minunată asupra hipodromului de aici, unul dintre cele mai frumoase din Franța.

Cum se ajunge aici? Cel mai apropiat aeroport este cel din Limoges (aflat la 60 de kilometri distanță de Pompadour). De acolo, se poate lua trenul sau se închiriază o mașină. În zonă sunt foarte multe restaurante în care se servesc specialități regionale așa cum este tarta Pompadour, umplută cu carne de rață.