Confidenţialitate

Armistiţiul între Israel şi Hamas va fi prelungit cu o zi | AUDIO

Armistiţiul între Israel şi Hamas va fi prelungit cu o zi, a confirmat Qatarul, ţară mediatoare.

Înțelegerea a fost încheiată cu câteva minute înainte ca încetarea focului să expire, la ora locală 7.

Negocierile pentru eliberarea ostaticilor vor continua si ele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prelungirea armistiţiului se face în aceleaşi condiţii ca cele ale altor pauze: încetarea activităţilor militare şi intrarea ajutorului umanitar în Fâşia Gaza, a explicat  purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Qatarului.

Miercuri seară a avut loc cel de-al șaselea schimb de ostatici. 10 israelieni, 2 cetățeni ruși si 4 tailandezi au fost eliberați de gruparea islamistă.

Până acum, armistițiul a dus la eliberarea a 70 de israelieni și cetățeni cu dublă cetățenie, în primul rând femei și copii.

Alți trei cetățeni israelieni și 24 de cetățeni străini au fost eliberați în afara acordului. Pe de altă parte, 210 palestinieni au fost eliberați din închisorile israeliene – în principal femei și minori.

Israelul a acceptat acordul actual privind o pauză umanitară „pentru a scoate ostaticii”, a spus un consilier principal al prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu.

Întrebat despre negocierile pentru orice alte acorduri, acesta a spus: „Aceasta este doar o pauză umanitară în lupta noastră împotriva Hamas, Israelul este hotărât să distrugă Hamas și stăpânirea acestuia asupra Gaza”.

Miercuri, ambele părți declarau că sunt gata pentru reluarea luptelor.

Sursa foto: Shutterstock