Armata trimite medici militari să ajute triajul la frontieră

Ministerul Apărării a trimis medici militari la frontiere cu scopul de a ajuta la trierea persoanelor care vin din zonele de risc. Măsura a fost luată după ce zeci de mașini au fost blocate, noaptea trecută, la vama Nădlac.

„Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a aprobat, marți, 10 martie, solicitarea venită din partea Departamentului pentru Situații de Urgență de a sprijini cu personal militar medical procedura de triaj epidemiologic de la punctele de trecere a frontierei de la granița de sud, vest și nord-vest a României”, conform sursei citate.

Astfel, echipe formate din medici militari și personal sanitar au efectuat, începând din noaptea de marți spre miercuri, triajul epidemilogic împreună cu echipele de specialiști de la Direcțiile de Sănătate Publică locale la punctele de trecere a frontierei (rutiere) de la Borș, Calafat, Moravița, Porțile de Fier 1 și Porțile de Fier 2.

Sute de români se întorc din străinătate, mulți dintre ei privenind din „zonele roșii” ale Europei, acolo unde sunt multe cazuri de coronavirus. Ei trebuie triați la intrarea în țară. Cei care vin din „zona roșie” vor sta în carantină, în timp ce persoanele care provin din „zona galbenă” vor fi izolați la domiciliu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS