Confidenţialitate

Arhitectul șef din Şelimbăr, reținut pentru corupție

La Sibiu, Arhitectul șef al Primăriei Şelimbăr a fost reținut pentru 24 de ore pentru fapte de corupție și luare de mită.

Acesta cerea bani ca să avizeze favorabil diferite proiecte imobiliare iar soția sa, vicepreședinte al organizației locale a USR, îl ajută să încaseze mita.

Între timp, această și-a dat demisia din partid.

Procurorii sibieni l-au reținut pe Radu Horotan, arhitectul șef al Primăriei Șelimbăr, într-un dosar în care este suspectat că a primit 3.500 de euro mită de la doi dezvoltatori imobiliari.

Mita ar fost dată prin intermediul biroului de arhitectură deținut de soția acestuia, Cristina Horotan, care era vicepreședinte al organizației USR Şelimbăr.

Procurorii susțin că arhitectul a cerut și primit bani în două tranșe de la doi dezvoltatori imobiliari iar soţia sa ar fi încasat mită de 2.500, respectiv 1.000 euro.

În urma cercetărilor s-a mai stabilit că arhitectul șef, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a verificat şi avizat documentaţii de arhitectură, pentru aceiași dezvoltatori, favorizând societatea de arhitectură condusă de el şi de soţia sa.

Potrivit procurorilor sibieni, dosarul în care a fost reținut pentru 24 de ore Radu Horotan a fost deschis în iulie 2019.

Inițial, dosarul a fost deschis “in rem” și viza infracțiunile de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi spălare de bani.

Ulterior, procurorii au extins cercetările și în ceea ce privește luarea de mită, darea de mită, complicitate la luare de mită şi spălare a banilor.

Radu Horotan a fost reținut pentru 24 de ore iar dup ace vă fi audiat, procurorii vor decide dacă cer sau nu arestarea preventivă.

Soția arhitectului, Cristina Horotan, și-a dat demisia din Uniunea Salvați România și, implicit, din toate funcțiile deținute.