Arhiepiscopul Tomisului, urmarit penal

Procurorii DNA au redeschis un dosar din 2009, în care Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Preasfințitul era acuzat că ar fi luat mită.

În 2009, Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Preasfințitul Teodosie era acuzat că ar fi luat mită de la un reporter. Acesta s-a dat drept un tânăr care vrea să se înscrie la Facultatea de Teologie din cadrul Universității Ovidius din Constanța. Deși trecuseră 6 luni de la începerea anului școlar, în schimbul a 3000 de euro, din care a încasat o primă tranșă de 850 de euro, Înalt Preasfințitul Teodosie ar fi intermediat, pe bază de documente false, antedatate, înscrierea la facultatea de Teologie a jurnalistului respectiv.

Avocata arhiepiscopului, Maria Vasii spune că acesta e nevinovat și a a explicat că s-a redeschis dosarul, deoarece au fost depuse noi probe. Este vorba de înregistrări audio și video.

Înaltpreasfințitul Teodosie a venit la DNA însoțit de un preot și a spus că are conștiința împăcată. Dosarul a fost analizat inițial de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, dar a fost mutat la DNA, deoarece s-a constatat că arhiepiscopul Tomisului ar fi comis faptele de care e acuzat, ca decan al Facultăţii de Teologie, şi nu în calitate de înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Româ