Confidenţialitate

Arhiepiscopul Tomisului nu renunță la mitropolie: Nu am vrut să devin vedetă. Am acționat la cererea credincioșilor | AUDIO

În luna februarie, arhiepiscopul Tomisului a cerut să fie ridicat în gradul de mitropolit. O cerere respinsă de Patriarhia Română, care a catalogat demersul drept o ambiție personală.

Mai mult, Patriarhia susține că arhiepiscopul Tomisului a avut o atitudine provocatoare și de răzvrătire, în urma scandalurilor privind încălcarea regulilor sanitare.

Arhiepiscopul Teodosie răspunde acum acuzațiilor:

„Eu nu mă dezic de ce am făcut, am vrut să fiu în rugăciune cu toți credincioșii și de fapt am făcut la cererea lor, nu pentru mine sau pentru a deveni vedetă, cum a spus cineva. Vedetele ies din când în când, nu stau tot timpul. (…) Dumnezeu poate să-mi dea sancțiuni, numai de sancțiunea lui Dumnezeu mă tem.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Patriarhia a evidențiat și probleme la școala doctorală păstorită de Arhiepiscopia Tomisului: teze plagiate, profesori care nu au legătură cu disciplina, deficiențe de redactare a textului. Ce spune Teodosie:

„Ei încă nu cunosc, eu nu le dau vină, când o să cunoască n-au cum să spună că albul e negru și negrul e alb. N-au studiat, noi am trimis o sinteză.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Arhiepiscopul Teodosie spune că nu va renunța la a deveni mitropolit:

„A te retrage înseamnă a abandona. Dar eu sunt pricina, dar ce-am făcut eu să nu fie mitropolie când sunt eu aici?”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Unul din scandalurile în care a fost implicat Arhieposcopul Teodosie a fost slujba de Înviere cu repetiție, în 2020.

Foto: Inquam Photos / George Călin