Confidenţialitate

Arhiepiscopul Teodosie le cere preoților și călugărilor să meargă la slujba de la peștera Sfântului Andrei | AUDIO

O noua sfidare a arhiepiscopului Tomisului. Teodosie le-a ordonat tuturor preoților și călugărilor din eparhie să meargă, pe 30 noiembrie, la slujba de la peștera Sfântului Andrei.

În stare de alertă, adunările mari de oameni sunt interzise, pentru a impiedica răspândirea coronavirusului, însă Teodosie și Patriarhia Română fac presiuni asupra Guvernului să permită credincioșilor din toată țara să participe la pelerinajul de Sfântul Andrei.

O scrisoare semnată de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului inștiințează preoții din eparhie că „sunt delegați în interes profesional să săvârșească în sobor Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei”.

Înștiințarea este „spre luare la cunoștință și conformare”, prezența fiind obligatorie. Arhiepiscopia Tomisului are 350 de preoți și aproximativ 100 de monahi.

În fiecare an, în 30 noiembrie, Teodosie oficia slujba de la mănăstirea din apropierea localităţii constănțene Ion Corvin, la care participau peste 10.000 de persoane.

Zilele trecute, Arhiepiscopia Tomisului a încercat să obțină în justiție anularea hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, prin care la manifestările religioase pot participa doar localnicii, dar instanţa i-a respins cererea.

Patriarhia Română a solicitat apoi ca autorităţile competente să permită în mod excepţional credincioşilor din ţară să vină în pelerinaj la peştera Sfântului Andrei.

Poliţia Judeţeană Constanţa a anunţat că poliţiştii vor urmări dacă se respectă prevederile legale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Adriana Sarbu