Confidenţialitate

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia îl critică pe preotul din Ditrău (AUDIO)

Fiţi iubitori şi toleranţi – acesta este îndemnul pe care Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia l-a transmis localnicilor din Ditrău, Harghita, nemulţumiţi de prezenţa a doi muncitori din Sri Lanka în comuna lor.

Conducerea Arhiepiscopiei îl critică, totodată, pe preotul din localitate care i-a susţinut pe localnici.

Aceştia se vor întâlni mâine, într-o adunare populară, pentru a găsi o soluţie.

Potrivit Arhiepiscopiei Romano-Catolice, preotul din sat s-a implicat într-un conflict care i-a depăşit competenţele.

În plus – se arată într-un comunicat – poziţia lui nu corespunde cu a noastră.

Se amintesc principii din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, dar şi citate din Biblie, care îi îndeamnă pe credincioşi să-i accepte pe străini, amintind că Biserica trăieşte şi ca parte a unei comunităţi internaţionale cu reguli clare, care trebuie respectate.

Aproximativ 200 de localnici din comuna Ditrău, în frunte cu preotul romano-catolic, Bíró Károly, s-au adunat, miercuri, în faţa primăriei, nemulţumiţi că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri-Lanka.

Oamenii susţin că le e teamă ca la ei în comună “să nu vină un val de migranţi”, care să le impună cultura lor şi să le pună în pericol siguranţa.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul de la Ditrău, iar cazul este analizat şi de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Preşedintele instituţiei, Csaba Asztalos, spune la Europa FM că această atitudine din comună nu trebuie răspândită în România:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sâmbătă, la ora 10:00, localnicii vor relua discuţiile la o adunare populară.