Argeș: Tone de alimente expirate, confiscate în luna martie de DSVSA

Peste șapte tone de carne expirată, 1.733 de ouă, peste 900 de kilograme de produse lactate, 636 kg de peşte, 80 de litri de lapte și peste 1.100 kg preparate din carne au fost confiscate, luna trecută, în urma controalelor desfăşurate în Argeş de inspectorii DSVSA.

În luna martie, au fost facute 542 de controale în gospodăriile populaţiei din judeţ, precum şi în şcoli, primării, magazine alimentare, hipermarketuri, restaurante, fabrici de prelucrare a laptelui, ferme, si cabinete medicale veterinare. Au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, din care șapte avertismente scrise şi 23 de amenzi în valoare totală de 22.500 de lei.

10 din totalul amenzilor, în valoare de 11.600 de lei, au fost aplicate pentru manipularea necorespunzătoare a alimentelor, alte trei amenzi în valoare de 1.800 de lei pentru vânzarea de animale în târguri fără a fi însoţite de documente sanitar veterinare, iar o amendă în valoare de 600 lei a fost data pentru nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor alimentare (depozitarea produselor alimentare de origine nonanimală direct pe ciment).

O amendă în valoare de 600 lei a fost data pentru efectuarea transporturilor de produse alimentare de origine animală (produse lactate) cu mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar, iar o amendă în valoare de 3.000 lei a fost aplicata pentru deţinerea de produse medicinale veterinare cu termen de valabilitate depăşit în spaţii neamenajate special în acest scop.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS