Confidenţialitate

Argeş: Restricţii de circulaţie pe Transfăgărăşan, pentru desfăşurarea unei competiţii de triathlon

Circulaţia pe DN 7C – Transfăgărăşan va fi restricţionată, sâmbătă, pentru desfăşurarea competiţiei de triathlon “TRANSFIER 2021”, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Restricţiile vor fi impuse pe tronsonul cuprins între km 62 şi 116.

“Intrările şi ieşirile intermediare ale participanţilor, corespondente etapelor concursului, precum şi finalul competiţiei, se vor face pe DN 7C, pe sectorul de drum cuprins între km 62+100 m şi km 116+808 m, competiţia fiind programată să se desfăşoare în intervalul 7.00-18.00. Atenţionăm persoanele care au rezervare la unităţi de cazare aflate pe tronsonul în cauză cu privire la faptul că trebuie să ajungă la acestea în afara intervalului menţionat”, se precizează într-un comunicat transmis joi de IPJ Argeş.

Primul punct de informare a turiştilor va fi organizat la kilometrul 56, în zona Cetăţii Poenari, iar poliţiştii vor fi prezenţi pe traseu în zona Barajului Vidraru, zona Valea cu Peşti şi la kilometrul 116, în zona Tunelului Bâlea.

Pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere din cauza condiţiilor de trafic aglomerat, poliţiştii le conducătorilor auto să îşi păstreze calmul, să nu uite de politeţea rutieră, să respecte indicaţiile agenţilor rutieri şi ale organizatorilor şi să nu blocheze intersecţiile.

“Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule sau efectuarea unor manevre riscante în trafic”, se mai menţionează în comunicat.