Argeș: PSD alături de Fecioara Maria în calendarul ortodox, PMP intră în bătălie cu Adam și Eva

În plină campanie electorală, PSD Argeș a împărțit în mai multe localități aproximativ 5.000 de calendare ortodoxe pentru 2017 cu sigla partidului aflată sub imaginea în care apare Fecioara Maria.

Calendarele au ajuns la locuitorii din Pitești, Topoloveni și Mioveni, scrie gândul.info.

Liderii social-democrați din Argeș consideră că aceste calendare reprezintă ”un produs de calitate și de bun gust”.

Calendarul are și un mesaj pentru oameni: “PSD Argeș vă urează un AN NOU fericit!

Contactat de gândul.info, Ion Georgescu, șeful staff-ului de campanie în Argeș, a declarat că biserica vine prea târziu cu astfel de calendare și că ele costă până la 20 de lei. A recunoscut că nu știe de existența vreunui acord al Bisericii Ortodoxe pentru aceste calendare cu sigla partidului.

”E primul an când împărțim și calendare, alături de programul de campanie și o broșură de prezentare a candidaților. Din ce am înțeles eu, biserica le dă prea târziu, iar prețurile acestora variază între 10 și 20 de lei. În unele zone, calendarele sunt prea puține în comparație cu populația, iar în unele mai multe. Astfel, s-au gândit colegii mei, fiind și în preajma sărbătorilor, că oricine are nevoie de un calendar. E un produs de calitate și de bun gust. Nu se face campanie. Nu scrie nicăieri : votați! Are sigla PSD, dar nu scrie votați”, a declarat Ion Georgescu pentru Gandul.info.

Patriarhia a criticat însă această inițiativă. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Vasile Bănescu a vorbit despre ”o modalitate de campanie electorală care foloseşte abuziv o icoană”.

„Nu are în niciun caz consimţământul bisericii. Din păcate, observ că se apelează la astfel de mijloace de convingere, se încearcă sensibilizarea oamenilor credincioşi prin astfel de materiale electorale”, a spus Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei.

Și PMP Argeș a făcut astfel de calendare electorale destinate alegătorilor.

Sigla PMP apare sub o imagine care i-ar întruchipa pe Adam și Eva.

Sursă foto: Gândul.info

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS