Confidenţialitate

Argeş: Primarul comunei Beleţi-Negreşti, reţinut pentru distrugere

Primarul comunei argeşene Beleţi-Negreşti a fost reţinut pentru distrugere, joi seară, Mihai Marin fiind suspectat că a provocat un incendiu în sediul instituţiei pe care o conduce.

“Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările în dosarul penal întocmit în urma incendiului petrecut în noaptea de 12 spre 13 decembrie a.c., pe raza localităţii Beleţi-Negreşti. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, conform art. 256, alin. 4 şi 259 din Codul Penal”, precizează un comunicat al Inspectoratului de Poliţiei Judeţean (IPJ) Argeş.

Poliţiştii de investigaţii criminale au pus în executare un mandat de aducere pe numele unui bărbat de 53 de ani, din Beleţi-Negreşti, bănuit de săvârşirea faptelor.

“După administrarea probatoriului, în cursul serii, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezent Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventivă”, precizează IPJ Argeş.

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, la sediul Primăriei Beleţi-Negreşti, primele verificări indicând că focul ar fi fost pus intenţionat, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

Primarul Mihai Marin nu a mai putut fi contactat după producerea incendiului.

În cursul zilei de luni, edilul a fost implicat într-un accident rutier produs pe Defileul Jiului şi a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Târgu Jiu, ulterior părăsind la cerere unitatea medicală.

Primarul a fost găsit de poliţişti în municipiul Piteşti, în noaptea de marţi spre miercuri, fiind internat în spital cu hipotermie şi mai multe leziuni traumatice.