Argeş: Percheziţii la şcoli de şoferi şi la o clinică medicală, într-un dosar privind eliberarea frauduloasă de acte medicale

Poliţiştii din Argeş fac, joi dimineaţă, 14 percheziţii, între care 11 la sediile unor şcoli de şoferi şi la cel al unei clinici medicale, într-un dosar de fals şi abuz în serviciu. Anchetatorii suspectează că cei implicaţi în dosar eliberau documente necesare obţinerii permisului de conducere fără a-i examina pe candidaţi.

Percheziţiile au loc într-un dosar penal întocmit pentru infracţiunile de fals intelectual, complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu, complicitate la fals intelectual şi abuz în serviciu.

Potrivit sursei citate, din 1 iunie şi până în prezent, persoanele vizate ar fi eliberat mai multe certificate medicale în care se atesta în mod fals că ar fi examinat în mod direct persoanele ce au solicitat eliberarea documentelor respective.

Surse apropiate anchetei au declarat că una dintre descinderi are loc la sediul unei clinici medicale din Piteşti, iar alte zece percheziţii se fac la sediile unor şcoli de şoferi, în condiţiile în care dosarul vizează eliberarea de fişe medicale necesare obţinerii sau, după caz, preschimbării permisului de conducere. Suspecţii din acest dosar sunt bănuiţi că formaseră o reţea care îi ajuta pe candidaţi să obţină adeverinţele medicale care atestă că sunt apţi pentru a obţine permisul de conducere, însă în realitate aceştia nu erau văzuţi de către medici.

Un număr de 18 persoane vor fi duse la sediul Poliţiei Piteşti pentru audieri în acest dosar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS