Confidenţialitate

Argeș: Nereguli în urma verificărilor la medicii de familie județ

Au fost controlați 19 din cei aproape 400 de medici de familie din județul Argeș, în procesul de verificare a modului în care se derulează campania de vaccinare antirujeolică începută în luna decembrie.

Au fost scoase la iveală o mulțime de nereguli printre care raportarea în fals a numărului copiilor vaccinați, la o treime din aceste cabinete existând copii nevaccinaţi despre care nu se ştia nimic.

Foile de observaţie nu conțineau refuzurile părinţilor, eventualele contraindicaţii sau dacă sunt sau nu plecaţi din țară.

De asemenea nu existau dovezi că ar fi fost informaţi părinţii cu privire la vaccinarea copiilor şi s-a constatat că medicii nu raportau situaţia reală a vaccinărilor către Direcția de Sănătate Publică (DSP).

În cazul unui cabinet de medicină de familie din mediul rural s-a constatat că erau raportaţi mai mulţi copii vaccinaţi decît vaccinurile primite, drept pentru care medicul rerspectiv a fost amendat cu 500 lei.

În alte 9 cabinete s-au dat avertismente şi s-au impus următoarele măsuri: raportarea corectă a restanţierilor pentru fiecare tip de vaccin şi raportarea o dată la două săptămâni pentru vaccinarea suplimentară împotriva rujeolei oreionului şi rubeolei care se efectuează la vârstă de 9 luni; recuperarea cât mai rapidă a copiilor nevaccinaţi pentru toate categoriile de vârstă.

DSP Argeș a anunțat că reia în această lună procesul de verificare și a celorlați medici de familie din Argeș