Confidenţialitate

Argeș: Cei cinci copii de la o grădiniță din Pitești s-au îmbolnăvit din cauza mizeriei din bucătărie

Mizeria din bucătărie a fost cauza îmbolnăvirii celor 5 copii de la grădinița „Aripi Deschise” din Piteşti.

Așa a stabilit Direcția de Sănătate Publică Argeș.

Drept urmare, bucătăresele au fost amendate cu 1000 de lei. Cei 5 copii au  ajuns, joi, la spital cu dureri abdominale, vărsături și stări de rău.

Din rezultatele prezentate de Direcția Sanitar-Veterinară Argeș rezultă că minorii au consumat unt, brânză de vaci şi caşcaval.

Nu alimentele au fost însă cauza îmbolnăvirii, ci igiena din bucătărie. Cu alte cuvinte, s-au găsit germeni pe suprafața unde a fost pregătită masa copiilor.

Prefectul județului Argeș, Cristian Soare, a spus că operațiunile de dezinfecție a veselei și a ustensielor nu au fost efectuate corespunzător.

Șefa Direcției de Sănătate Publică Argeș  Sorina Honțaru  spunea că 5 copii s-au simțit rău după ce au mâncat la prânz la grădinița ”Aripi Deschise”.

Potrivit directorului DSP Argeş, cinci copii, trei în vârstă de 5 ani şi doi de trei ani, de la grădiniţa “Aripi Deschise” din Piteşti, au ajuns joi la spital având simp­tome de toxiinfecţie alimentară: dureri abdominale, vărsături, sta­re de rău, diagnostic care s-a confirmat.

Cele 3 bucătărese ale unității au fost amendate cu 1000 de lei.

De asemenea, femeile trebuie să se prezinte la DSP pentru efectuarea unui examen  copro-bacteriologic.