Confidenţialitate

Argeș: Carmangerie amendată și închisă pentru deversarea apei uzate într-un pârâu

Carmangerie din Bascov, judetul Argeș, a fost amendată cu 60.000 de lei și închisă, în urma unor imagini cu deversarea apelor uzate în pârâul Bascov.

Oamenii care locuiesc în zonă au depus numeroase plângeri la instituțiile statului dar acestea s-au sesizat abia după ce imaginile au fost făcute publice.

Nicio reclamație depusă de oamenii care locuiesc în apropierea carmangeriei din Bascov nu a fost luată în seamă de instituțiile de stat.

Nici primăria, nici Garda de Mediu nu au fost deranjate de dovezile aduse de oameni, potrivit cărora apa uzată rezultată în urma sacrificării animalelor era deversată în pârâul Bascov.

Disperați de nepăsarea autorităților, oamenii și-au angajat un avocat pentru a rezolva situația în instanță și au făcut publice imaginile cu devărsările de ape uzate .

Prefectul de Argeș, Emanuel Soare, a cerut Gărzii de Mediu să intervină, iar cei de la Administrația Bazinală Argeș – Vedea au anunțat că vor face verificări.

În urma controalelor efectuate de Garda de Mediu Argeș, carmangeria a fost amendată, iar activitatea i-a fost suspendată.