Confidenţialitate

Argeș: Cadrele medicale implicate în campania de vaccinare amenință că întrerup activitatea. Nu au fost plătite de două luni

Medicii și asistentele din Argeș, implicați în campania de vaccinare, anunță că întrerup activitatea începând cu data de 1 aprilie, întrucât nu au fost plătiți de două luni.

În Argeş, există registratori care şi-au întrerupt şomajul şi au venit să muncească în centrele de vaccinare.

Ei nu au avut niciun venit în ultimele luni pentru că, devenind colaboratori ai centrelor de vaccinare, au renunţat  la ajutorul de şomaj.

Medicul Mariana Boşneag, coordonatorul celui mai mare centru de vaccinare din Piteşti, spune că a sesizat situaţia la toate instituţiile care ar fi putut ajuta la deblocarea finanţării, însă nu a primit niciun răspuns. Doar conducerea DSP Argeș i-a anunțat că va trimite banii atunci când ii va primi.

Banii trebuie să vină de la Ministerul Sănătăţii la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) iar DSP trebuie să îi trimită la primării, pentru că majoritatea centrelor activează în spaţii puse la dispoziţie de primării.

Cadrele medicale dau ministerului un răgaz de două săptămâni pentru a le achita banii pentru activitatea de vaccinare. În caz contrar, începând cu 1 aprilie procesul de vaccinare va fi întrerupt.