ARGEȘ: Amenzi la Spitalul Județean de urgență

Secții neigienizate de mai bine de 5 luni, grafice cu dezinfecții realizate în avans, paturi ruginite, lenjerie insuficientă, saloane neconectate la postul central de supraveghere , biocide neconforme și materiale pentru sterilizare fără termen de valabilitate- așa arată spitalele din Argeș potrivit raportului Direcției de Sănătate Publică.

Cele mai multe neconformități au fost descoperite la Spitalul Județean de Urgență din Pitești .

Potrivit raportului DSP Argeș, în secția angiografie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești dezinfecția terminală nu s-a mai efectuat de 5 luni.

În schimb, la secția Boli Infecțioase Copii, pe anumite grafice, dezinfecția era trecută ca fiind efectuată în viitor.Ca urmare, au fost aplicate 4 amenzi.

Nici Spitalul de Pediatrie nu a scăpat nemamendat .

Aici, protocoalele privind păstrarea probelor de alimente timp de 48 de ore a fost încălcat iar în blocul operator pe materialele sterilizate nu era trecut termenul de valabilitate .

În schimb, la Spitalul din Mioveni și la cel din Brădet erau utilizate biocide neconforme care au fost oprite de la utilizare.

În total, DSP Argeș a aplicat 21 de amenzi în valoare de peste 11 mii de lei.

Vă reamintim că în 2016, 3 copii din Argeș au murit și alți 6 au avut nevoie de dializă din cauza sindromului hemolitic uremic a cărui cauză nu a fost descoperită nici până în prezent.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS