ARGEȘ: A început demontarea macaralei care riscă să se prăbușească

A început demontarea macaralei care risca să cadă pe un bloc de locuințe din Pitești din cauza prăbușirii pământului de sub ea.

După mai multe încercări eșuate ale pompierilor de a ancora macaraua, firma care executa lucrările a adus utilajele necesare demontării acesteia, transmite corespondentul Europa FM, Ana Sorescu.

Supermarketul aflat în zonă a fost închis după ce au fost evacuate toate persoanele care se aflau în el. Nici pe scara de bloc aflată în apropierea macaralei nu este permis accesul

Cel mai probabil locuitorii care au fost evacuați de pe scara de bloc peste care macaraua risca să cadă, vor face noapte alba, căci demontarea macaralei care a început în urmă cu o oră va dura toată noaptea.

La fața locului se află echipaje ale Poliției, ale Jandarmeriei și pompierii pentru asigurarea perimetrului.

Malul de pământ care s-a prabușit sub macara a fost consolidat.

Pompierii au încercat ancorarea macaralei însă cablurile pe care le aveau la dispoziție erau prea scurte așa că acțiunea lor a eșuat.

Firma care execută lucrările în zonă a adus o nouă macara cu ajutorul căreia să poată fi ridicate bucățile demontate.

Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că nu pot să mai intre în casele lor și unii dintre ei nu știu unde o să își petreacă noaptea.

Supermaketul în spatele căruia s-a produs incidentul a fost închis după evacuarea angajaților și clienților și rămâne închis până la eliminarea tuturor riscurilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS