Confidenţialitate

Argentina s-a calificat cu mari emoții în optimile Cupei Mondiale

A câștigat meciul decisiv cu Nigeria în minutul 86, scor 2-1.
Messi a deschis scorul după nici un sfert de oră la St Petersburg și apoi a nimerit bara din lovitură liberă. Vulturii au preluat însă apoi inițiativa iar în debutul reprizei secunde Victor Moses a egalat din penalty. Argentinienii au revenit la jocul haotic din primele două meciuri iar în minutul 75 Rojo a atins mingea cu mâna în careu însă după consultarea sistemului video arbitrul Cakir le-a refuzat nigerienilor o nouă lovitură de la 11 metri. Igalho a ratat o mare ocazie în minutul 84 și Rojo, urcat în atac, a marcat golul victoriei cu un șut din vole de la 11 metri după o centrare din partea dreaptă.
Argentina va înfrunta în optimi Franța, care a remizat alb cu Danemarca,primul meci fără gol de la actuala ediției. Didier Deschamps și-a odihnit mai mulți jucători iar cele două echipe nu au riscat, egalul oferindu-le calificarea la braț. În cazul unui eșec danezii ar fi putut fi depășiți doar de Australia, învinsă însă cu 2-0 de Peru.
Calificată la turneul final după ce a ieșit din grupa României și a trecut la baraj de Irlanda, Danemarca va întâlni în continuare Croația, care are victorii pe linie după ce a învins și Islanda, cu 2-1, deși și-a menajat mai mult de jumătate dintre titulari.