Confidenţialitate

Argentina merge la Cupa Mondială, SUA ratează calificarea

Argentina s-a calificat în ultimul moment la turneul final de anul viitor.

Reprezentativa pumelor a câștigat cu 3-1 în Ecuador, unde nu avea decât varianta victoriei, în ultima rundă. Gazdele au deschis scorul din primul minut, și după o înfrângere și 3 remize la rând părea că Argentina nu va putea evita dezastrul. Messi a salvat însă situația – a întors rezultaul până la jumătatea primei reprize și după pauză a reușit hattrickul.

Rămâne în schimb acasă campioana continentală, Chile, învinsă cu 3-0 de Brazilia, care își asigurase calificarea de etape bune, dar în fața propriilor suporteri a folosit cea mai bună formulă și a încheiat cu 10 puncte avans preliminariile. Din America de Sud vor mai merge în Rusia Uruguay și Columbia, în timp ce Peru va juca baraj cu Noua Zeelandă.

Surpriză uriașă în zona Americii Centrale și de Nord – reprezentativa Statelor Unite ratează Cupa Mondială, învinsă în runda finală a preliminariilor pe terenul ultimei clasate, Trinidad Tobago, cu 2-1.

Panama va participa în premieră după ce a învins Costa Rica, tot cu 2-1,cu răsturnare de scor după 0-1 la pauză și golul victoriei marcat în minutul 88.

De asemenea Honduras a revenit pe teren propriu, 3-2 cu Mexic și a prins barajul cu Australia, în detrimentul Statelor Unite. Costa Rica și Mexic sunt calificate direct.