Argentina a intrat in incapacitate de plata

Acest lucru s-a întâmplat după ce Guvernul de la Buenos Aires nu a reușit să plătească dobânzi restante – în valoare de peste jumătate de miliard de dolari.

Banii ar fi trebuit să ajungă la creditorii care au finanțat țara sud americană în 2001, anul precedentei căderi economice.

După două zile de negocieri eșuate care au avut loc la New York între ministrul argentinian al Economiei și investitorii americani, agenția Standards and Poor’s a retrogradat calificativul țării sud americane la ,,incapacitate parțială de plată,,.

Problema o reprezintă faptul că potrivit unui ordin emis de o instanță americană, investitorii pot accepta plata dobânzilor resptante, doar după ce Guvernul Argentinian le va achita cel puțin o parte din datoria pe care o au de recuperat, adică un miliard 500 de milioane de dolari.

Autoritățile de Buenos Aires îi acuză pe investitorii americani că se comportă ca niște vulturi care nu vor altceva decât să profite de situația dificilă în care se află Argentina.

Potrivit Bloomberg, investitorii au de recuperat de la Argentina 29 de miliarde de dolari.

Creditorii au cumpărat masiv titluri de stat în 2011, când țara sud americană a trecut printr-o altă criză economică majoră.