Confidenţialitate

Rusia: Arest prelungit pentru baschetbalista americană Brittney Griner, acuzată de trafic de droguri | AUDIO

O instanță din Rusia a extins arestul jucătoarei americane de baschet Brittney Griner pentru cel puțin încă două luni. Griner, de două ori campioană olimpică a fost reținută luna trecută la intrarea în Rusia fiind acuzată de trafic de stupefiante.

Potrivit agenției ruse de stat, Tass, arestul baschetbalistei Brittney Griner a fost extins pâmnă la data de 19 mai. Ea a fost reținută în luna februarie, la un control pe un aeroport de lângă Moscova, după ce în bagajele ei au fost descoperite mai multe vaporizatoare cu ulei de hașiș.

Ea riscă între cinci și 10 ani de închisoare pentru transport de droguri. Potrivit agenției de presă ruse, jucătoarea în vârstă de 31 de ani împarte o celulă cu alte două femei care nu au mai fost condamnate anterior. Patul este prea mic, declară un oficial pentru TASS, pentru înălțimea de 2 metri a jucătoarei.

Brittney Griner venea în Rusia de la New York unde intenționa să joace la clubul rusesc Ekaterinburg pe perioada vacanței din Liga profesionistă de bachet. La echipa din Rusia primea un salariu de un milion de dolari pe sezon, de patru ori mai mult față salariul maxim din campionatul intern. Griner a câștigat cu selecționata de baschet a Statelor Unite două medalii olimpice în 2016, la Rio, și în 2021, la Tokyo. De asemenea are și două victorii de Cupă Mondială în 2014 și 2018 cu aceeași selecționată.

Sursa foto: Twitter / Bleacher Report

Citește și: FRF vrea jucătorii de fotbal din Ucraina pentru a-i integra temporar în competițiile din țara noastră

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.