Arestarea lui Sorin Oprescu: De ce credeți că sunt atât de populari corupții din politica românească?

Arestarea celui mai popular primar din România este un bun prilej de a vorbi despre cei ce ne reprezintă. E ușor să strigăm „Huo! Hoților! Ne-ați păcălit”. E mai greu să recunoaștem că noi îi trimitem pe acești oameni în funcțiile de decizie, noi le punem în brațe miliardele bugetului, noi le dăm posibilitatea să ne fure banii… Așa că vă întreb: avem dreptul să ne simțim trădați? Mie mi se pare că nu… și să vă explic de ce…

Înainte de ziua de duminică, 6 septembrie 2015, cota de încredere a doctorului Sorin Oprescu era de 51%. Altfel spus, actualul primar nu avea concurență la viitoarele alegeri, asta după ce a câștigat deja două mandate, vorba lui Cristian Tudor Popescu… cu cel mai mare cârnat din lume, o autostradă zburătoare și nu știu ce fântână cântătoare. Oprescu a fost surprins în numeroase ocazii fie aruncând vorbe disprețuitoare la adresa prostiei votanților săi, fie teatral și depășit în problema câinilor fără stăpân, fie bugetofag până la aberație, în situații în care lucrări de infrastructură au fost duse până la capăt, așa cum a fost cazul stadionului național și al câtorva pasaje terminate, dar cu costuri imense.

Și totuși Oprescu a rămas preferatul bucureștenilor, la fel cum Vanghelie era vedeta unui sector pe care îl lăsa iarna îngropat în zăpadă, sau Pendiuc la Pitești, Scripcaru la Brașov, Nechita la Iași și așa mai departe. În acest moment sunt zeci, dacă nu cumva sute de primari sau președinți de judeș suspectați sau chiar condamnați pentru corupție, dar interesant este faptul că în multe cazuri cetățenii i-au votat chiar și atunci când suspiciunile erau publice, iar anchetele începuseră.

În cazul lui Oprescu, acum două luni a picat în plasa procurorilor consilierul său personal despre care se spune că ar fi fost nu numai prieten, ci și administrator al averii primarului.

Cât de naivi sunt românii ca să poată crede că primarul rămăsese curat în cloaca în care lucra? Sau nu e vorba de naivitate… nu cumva am devenit toleranți la șpagă?

Ar fi ușor să-l bârfim azi la România în Direct pe Sorin Oprescu. Ceea ce vă propun este să ne analizăm pe noi, prin prisma profilului pe care îl au aleșii noștri… așa că vă întreb… De ce credeți că sunt atât de populari corupții din politica românească?

Puteţi asculta LIVE România în Direct şi online, la adresa www.europafm.ro/live. Moise Guran vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.