Confidenţialitate

Arafat: Reducerea deplasărilor este obligatorie pe timpul nopții | VIDEO

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență atrage atenția că reducerea deplasărilor este obligatorie pe timpul nopții, între orele 22.00 și 6.00.

„Recomandările care există în timpul zilei sunt să reduceţi deplasarea la maxim. Între orele 06.00 – 22.00 este obligatoriu să ieşi numai pentru plimbarea cu animalele de companie, urgenţe medicale, achiziţie de alimente… De la 22.00 la 06.00, e obligatoriu! De la 06.00 – 22.00 e recomandare. Lumea să o trateze ca şi cum ar fi obligaţie. E foarte important acest lucru”, a declarat Raed Arafat pentru Mediafax.

Potrivit lui, cei care merg la serviciu luni nu vor avea probleme, însă după ora 22.00 vor trebui sa aibă asupra lor un document justificativ, emis de angajator.

De la ora 22.00, oamenii pot fi opriți de Poliţie, Poliția locală, dar şi de Jandarmerie.

Declarația pe proprie răspundere trebuie sa conțină destinația și domiciliul.

„Sunt măsuri foare necesare care se impun acum. În viitor, poate vor fi măsuri mai aspre”, a spus Raed Arafat.

Seretarul de stat spune că este de evitat ieșirea în grupuri mai mari de 3 persoane, chiar dacă fac parte din aceeași familie, iar ieșirea cu animalul de companie trebuie făcută în jurul casei, până la 500 de metri.

Raed Arafat apreciază că vârful infectărilor se va produce „undeva in luna aprilie”, dar la momentul actual nu se poate ști cât timp va persista acest vârf.

„Există analize în acest sens. În aprilie, va fi la un moment dat un vârf. Se fac modelări, însă nu vreau să mă pronunț. Depinde de foarte multe aspect acest lucru. Oamenii să facă tot posibilul să nu mai plece afară pe perioada sărbătorilor”.