Confidenţialitate

Arafat, despre sărbători: Evitați întâlnirile cu familia extinsă sau cu prietenii, dar şi călătoriile | AUDIO

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că boala COVID-19 s-a dovedit a fi “mult mai mult decât au zis unii la început, decât o simplă gripă”.

Potrivit medicului, unii pacienți au rămas cu sechele de lungă durată, despre care nu se ştie încă dacă vor fi sau nu permanente.

Șeful DSU recomandă ca, în perioada sărbătorilor, să fie evitate întâlnirile cu familia extinsă sau cu prietenii, dar şi călătoriile.

Raed Arafat insistă că păstrarea regulilor de igienă şi distanţarea fizică faţă sunt esenţiale pentru a evita riscul de infectare.

“Poate te duci, duci o mâncare, duci ceva, discuţi cu ei şi ai plecat. Dar asta înseamnă cu mască şi cu distanţare şi cu respectarea tuturor regulilor. Pentru cei care nu pot amâne aceste întâlniri şi să se abţină, poate că asta este o soluţie de mijloc, să zicem. Este o soluţie de mijloc în care te duci, vizitezi, dar nu te întinzi la masă, duci ce ai de dus, mâini dezinfectate, ai mască, e distanţă între voi şi după asta se separă lumea pentru că riscul este semnificativ, este serios, nu este de glumit cu el şi această boală s-a dovedit a fi mult mai mult decât au zis unii la început, decât o simplă gripă. Nu este o simplă gripă. Este o boală destul de serioasă, cu impact destul de serios asupra corpului. Până şi cei care se vindecă şi devin negativi rămân cu sechele de lungă durată, care nici nu ştim cât de lungă va fi durata lor şi dacă vor fi permanente. Aşa că mai bine evităm decât să ne expunem şi să-i pierdem pe cei dragi sau să ne punem viaţa în pericol”, a declarat Raed Arafat, miercuri, la Digi 24.

Potrivit lui, va fi foarte dificilă organizarea unei petreceri de Anul Nou, cu respectarea actualelor reguli.

Raed Arafat consideră omenirea trece printr-o “situaţie de anormalitate, care necesită soluţii deosebite”.

Șeful DSU a atras atenţia asupra hotelurilor care cazează un număr mare de turişti, având însă restaurante cu o capacitate redusă.

“Nu modificăm regulile în noaptea de Revelion. La miezul nopții, ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor!”, a precizat Raed Arafat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.