Confidenţialitate

Arafat: 255 de localităţi au depăşit incidenţa de 3 infectări la mia de locuitori

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă declară că, la momentul actuale, 255 de localităţi din țară au depăşit incidenţa de 3 infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

Potrivit lui Raed Arafat, pe lista “roșie” se regăsesc Bucureşti, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Reşiţa, Sfântu Gheorghe, Craiova, MIercurea Ciuc, Târgu Mureş, Zalău, Alexandria și Râmnicu Vâlcea.

“Avem 44 de municipii care sunt între 1,5 la mie şi 3 la mie. Avem 50 de oraşe care sunt între 1,5 şi 3 la mie. Avem 22 de municipii care sunt peste 3 la mie, avem 15 oraşe care sunt peste 3 la mie”, a adăugat șeful DSU, marți seara, la Digi 24.

“Cu creşterea numărului cazurilor per general, ajungem şi la creşterea numărului cazurilor în Terapie Intensivă, număr care ne aşteptăm să continue să crească, cel puţin încă o perioadă”, a atras atenția Raed Arafat. “Sperăm că măsurile care s-au luat recent, dacă sunt respectate, să ducă la sistarea creşterii, cel puţin să ne oprim la un platou, să începem să mergem către o curbă descendentă, dar asta înseamnă că tot o perioadă o să avem o presiune pe sistemul sanitar”, a mai spus medicul.

“Sperăm că măsurile care s-au luat recent, dacă sunt respectate, să ducă la sistarea creşterii, cel puţin să ne oprim la un platou, să începem să mergem către o curbă descendentă”, a menționat Raed Arafat.